Beton Ciré

Beton Ciré wordt met de hand aangebracht en vervolgens op een unieke wijze afgewerkt. Hierdoor heeft het een ambachtelijke en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook varianten die geschikt zijn voor wanden en vloeren, en er zijn sterkere varianten die bijvoorbeeld ook voor aanrechtbladen of  doucheruimtes geschikt zijn. Beton Ciré is leverbaar in een eindeloos kleurenpalet van diverse modieuze grijze beton kleuren tot warmere natuurlijke bruintinten of meer uitgesproken designkleuren. Het is theoretisch mogelijk het  Beton-Cire in alle Ral, NCS, Histor, Flexa, Sikkens-kleuren te laten mengen. Het is echter wel zo dat luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur enigszins  invloed hebben op de uiteindelijke kleur. De versterkende harsen die zijn verwerkt in Beton Cire maken het prettig in het gebruik, drukbestendig en waterafstotend. Hierdoor is het Beton Cire uitermate onderhoudsvriendelijk en praktisch  toepasbaar in alle vertrekken van woonhuizen, maar vanwege de uitstraling, de enorme slijtvastheid en het onderhoudsgemak, ook voor showrooms, kantoren of bijvoorbeeld musea.Tevens is het ideaal te verwerken in projecten waar gewichtsbesparing belangrijk is zoals in de jachtbouw en luchtvaart.

Bijzondere kwaliteiten:

Door de mix van harsen en beton samen met andere additieven maakt Beton-Cire tot een comfortabel aanvoelende decoratieve wand of vloerbedekking met bijzondere kwaliteiten. Beton-Cire is volledig naadloos te verwerken, dit maakt de vloer makkelijk begaanbaar zonder obstakels en dus ook zeer geschikt voor spelende kinderen en voor mensen die minder goed ter been zijn.  Bij tegels kunnen de voegen verkleuren. Bij Beton Ciré is dit niet mogelijk. Door de volledige monoliete constructie heeft Beton Cire zeer prettige akoestische eigenschappen zonder storende geluiden.

 

Voordelen en eigenschappen Beton Cire.

  1. Zeer snelle verwerking, uitvoeren in 1 of 2 lagen plus afwerking met Beton Hardwax in
  2. 1 of 2 dagen (afhankelijk van de verwerkingsmethode);
  3. Na 4 uur beloopbaar en stofdicht;
  4. Schimmelwerend, dus zeer geschikt voor badkamers, maar ook biologisch gevoelige ruimtes, zoals in de ziekenhuizen;
  5. Bacteriedodende werking, tot 40% minder bacteriën, waardoor zeer geschikt als keukenvloer of aanrechtblad;
  6. Door toepassing van harsen in plaats van water is het zeer elastisch en daardoor ongevoelig voor scheurvorming;
  7. Toe te passen op vrijwel iedere ondergrond, tegels, beton, zandcement, gips, anhydriet, etc.
  8. Na 28 dagen volledig uitgehard tot industriële drukbestendigheidskwaliteit C50 (!)
  9. Op vele manieren te verwerken, vlinderen, borstelen of schuren;
  10. Beton Hardwax afwerklaag, conform DIN A1 norm, ondermeer 16 uur resistent tegen aceton, wijn, koffie, thee en is bacteriedodend en melkzuur- bestendig.

Fraaie foto's van Beton Ciré vloeren kunt u HIER vinden.